Opening

Opening van het Nederlands pupillen meisjes Kampioenschap.
De voorzitter van de toernooicommissie, Nico Werkman heette iedereen welkom in het Hogeland college, in het bijzonder de tien deelneemsters, arbiter Ludy Brink uit Hoogezand, ouders, de wethoudersportzaken van de gemeente Eemsmond, gastgezinnen, leden van damvereniging Warffum en andere belangstellenden.
De belangrijkste aanwezigen zijn echter de tien deelneemsters. Één voor één werden zij onder applaus naar voren geroepen om iets over zichzelf te vertellen.
Hun verhaal komt in de loop van het toernooi op de website te staan.




Naast het pupillen meisjes toernooi wordt zaterdag het algemeen welpenkampioenschap en het Open Groninger Jeugd kampioenschap gespeeld
Na het openingswoord van Nico Werkman werd het woord gegeven aan Eddy Groenhagen, de voorzitter van damvereniging Warffum.
Eddy stond stil bij het negentig jarig bestaan van de damvereniging, die ondanks haar hoge leeftijd nog springlevend is, met als bewijs de organisatie van de drie toernooien. Warffum heeft met de organisatie van het 15e NK aspiranten in 1988  en zelfs ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan het Algemeen Nederlands Kampioenschap.

Warffum heeft een jeugdafdeling die wekelijks van een begeleidingsteam les krijgt en partijen speelt. Daarnaast zijn warffummers regelmatig op de jeugdtoernooien in Drente en Friesland.
Soms is het frustrerend om jeugd op te leiden en hen na verloop van tijd te zien vertrekken. Warffum heeft in het verleden sterke dammers afgeleverd,
in het meisjes toernooi is de hoop gevestigd op de lokale troeven Lotte Meijer en Ninah Rosema. Hun deelname is de bekroning van het werk van het begeleidingsteam van damvereniging Warffum.

Tot slot een dankwoord aan de directie van het Hogeland College voor het beschikbaar stellen van de speellocatie, de vrijwilligers en de commissieleden.
Na de voorzitter wordt het woord gegeven aan de wethouder sport en jeugdzaken Harold Bouwman voor de officiële opening van het toernooi.
In zijn openingstoespraakje benadrukte hij het belang om jeugd bij sport en culturele activiteiten te betrekken. Hij complimenteerde Damvereniging Warffum met de organisatie van de drie toernooien en vroeg speciale aandacht voor het Hogeland.
Met de openingszet op het bord van Ninah Rosema en Lotte Meijer werd het toernooi officieel geopend verklaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten