Eerste ronde


Merel van Leeuwen - Rianne Mensinga 2-0
Na een half uur was de strijd gestreden. Vrij snel werd Rianne het slachtoffer van een zetje. Toen in een acht om negen stand een één om twee over het hoofd werd gezien was het lot van Rianne snel bezegeld.



Ilse Barf- Mabel van Leeuwen 0-2
Vrij snel na de opening kwam Ilse Bart in een korte vleugel opsluiting terecht, waaruit zij zich met een combinatie wist te bevrijden. Eén van de toeschouwers, grootmeester en club coryfee Auke Scholma gaf in deze stand nog een tegencombinatie aan. Uiteindelijk wist Mabel in een twee om twee stand door oppositie de partij winnend af te sluiten.

Kimberley Huijskens - Tessa Aleven 0-2
Met een rating van 656 ging Tessa als één van de favorieten van start. In een gelijkopgaande strijd kreeg Tessa positioneel voordeel met de sterke formnatie 22-27-18 en 28. Met een schijf achterstand wist Kimberley de strijd nog lang vol te houden. Haar gezichtsuitdrukking verried dat zij haar eigen spel onderschatte.

Melanie Voskuil - Lotte Meijer 2-0
De op papier sterkste deelneemster met een rating van 767 kon Lotte haar borst nat maken. Zij wist het met gedegen positiespel het Melanie nog knap lastig te maken. Uiteindelijk werd een twee om drie Lotte fataal.

Ninah Rosema - Tamar Visser 2-0
Na een lange vleugel opsluiting en een doorbraak op de korte vleugel wist Ninah in een vier om twee stand de dam van Tamar af te troggelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten