zevende ronde


Tamar Visser - Merel van Leeuwen 2-0
Al heel snel kwam Tamar een paar schijven en een dam voor. Voor Merel lijkt het toernooi twee dagen te lang te duren. De concentratie is voor Merel haast niet meer op te brengen. Tamar lijkt juist in het toernooi te groeien.


Rianne Mensinga - Mabel van Leeuwen 2-0
In een gewonnen stand blunderde Mabel en kwam in een verloren eindspel terecht. Rianne blijft ook bij tegenslag doordammen en loert op haar kansen. Zij doet nog volop mee voor de derde plek. Mabel is voor haar doen te ver weggezakt.
Kimberley Huyskens - Lotte Meijer 2-0

Lotte kwam ijzersterk de opening uit met een goede lange vleugel opsluiting.  Met een onnodige hangende schijf verdween haar voordeel. Toen Lotte nog een zetje om haar oren kreeg belandde zij in een verloren vier om één stand.

Ninah Rosema - Ilse Barf 0-2
De strijd om de derde plaats ligt weer helemaal open. In een aan beide kanten sterk gespeelde partij miste Ninah een damcombinatie. In een klassiekachtige stand kreeg Ilse gaandeweg het betere spel. Ninah liet zich onnodig vast zetten en kon haar schijven weggeven. Een partij zoals dammen gespeeld moet worden.

Melanie Voskuil - Tessa Aleven 0 - 2
De twee toppers van het toernooi maakten er net als Ilse en Ninah een mooie partij van zonder blunders. In een klassieke stand kreeg Tessa, die streed voor haar laatste kans gaandeweg meer greep op de stand. Haar schijven hadden wat sterkere velden bezet. Wat uiteindelijk beslissend voordeel opleverde. Met deze uitslag ligt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten